|
|
Kyckling i Vitlökssås
Kyckling i Vitlökssås 2 port.
Ingredienser:
2 kycklingfiléer, utbankad till 2 cm tjock
1½ dl mjöl
1 tsk salt
1 msk olivolja
1 msk smör
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk schalottenlök, hackad
1¼ dl torrt vitt vint
4 skivor citron
1¼ dl kycklingbuljong
2½ dl grädde
2 msk persilja, hackad
salt och peppar efter smak
persilja och salvia till garnering
Gör så här:
1. Doppa kycklingen i det saltade mjölet. Stek i en stekpanna när smör och olivolja börjar bubbla och är lätt gyllenbrunt. Stek tills de fått fin färg på båda sidor, ca 10 minuter på medelvärme. Ta dem ur pannan och håll dem varma.
2. Lägg i schalottenlök och vitlök i stekpannan och bryn i någon minut. Tillsätt citronskivorna, vinet och buljongen. Koka upp på hög värme tills skyn har reducerats till hälften. Ta ur citronen och tillsätt grädden. Smaksätt med salt och peppar. Koka upp igen på medelvärme och låt sedan sjuda tills det är ca 2 dl sås kvar.
3. Lägg ner de varma kycklingfiléerna i såsen och låt sjuda i 3-4 minuter för att värma kycklingen igen.
4. Tillsätt den hackade persiljan och servera med pasta.
|
|