|
|
Kyckling Satay
Kyckling Satay 4 port
Ingredienser:
3-4 kycklingfiléer
2 schalottenlökar, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
3 msk soja
1 tsk brun farin
Sås:
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ msk olja
½ tsk chilipulver
1 krm ingefära, malen
1 krm spiskummin
1 krm koriander
1 krm sambal oelek
½ msk brun farin
1 tsk salt
100 g jordnötssmör
1 msk pressad lime eller citron
2 dl vatten
Gör så här:
1. Skär kycklingen i ca 1 cm stora bitar. Blanda lök, soja och socker i en skål. Lägg i kycklingbitarna och rör om väl. Täck och ställ i kylskåpet i minst en timme.
2. Låt 8 små träspett ligga i blöt i ca 30 minuter innan spetten ska grillas. Sätt ugnen på grillvärme eller hög övervärme.
3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs vitlök och alla torra kryddor i ca en minut under omrörning. Blanda ner alla övriga ingredienser, koka upp och låt sjuda tills såsen tjocknar, 3-4 minuter. Rör om då och då. Späd ev. med vatten om det behövs när såsen värms upp senare.
4. Fördela köttbitarna på spetten. Grilla dem 4-5 minuter per sida. Servera med varm sås, ris och en sallad.
|
|