|
|
Thailändsk Kycklingfilé
Thailändsk Kycklingfilé 2 port.
Ingredienser:
2 kycklingfiléer, skivade
1 msk smör
salt
2 vitlöksklyftor, pressade
1 röd pepparfrukt, urkärnad och finhackad
1½ msk röd curry
1 msk sesamolja
1 msk honung
1 lime, skal och saft
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
2-3 tsk soja
2 tsk vetemjöl
2 dl matlagningsyoghurt
Gör så här:
1. Bryn kycklingskivorna i smör i en stekpanna och salt. Lägg åt sidan så länge.
2. Fräs vitlök, pepparfrukt och curry i sesamolja.
3. Tillsätt honung, limeskal och saft, vatten, buljongtärning och soja.
4. Rör ut mjölet i yoghurten och vispa ner blandningen i såsen.
5. Lägg i kycklingen och låt den sjuda i ca 10 minuter i såsen.
6. Servera med ris.
|
|