|
|
Boeuf á la Bourguingnonne
Boeuf á la Bourguingnonne 8 port
Ingredienser:
2 kg högrev, utan ben
3 msk smör
2 stora morötter, i grova slantar
1 liten bit rotselleri, i små bitar
4 gula lökar, i klyftor
2 purjolökar, i grova strimlor
2 lagerblad
1 kvist timjan
3 vitlöksklyftor, i halvor
½ dl tomatpuré
6 dl rödvin
1 msk salt
½ tsk svartpeppar
5 skivor rökt sidfläsk
250 g champinjoner, halverade
Gör så här:
1. Skär köttet i tärningar och bryn det i omgångar. Flytta över till en stekgryta.
2. Lägg i morötter, selleri, lök, purjolök, vitlök, lagerblad, timjan och tomatpuré. Häll på vinet. Tillsätt salt och peppar. Låt småputtra tills köttet är mört, ca 1½ timme. Späd med buljong om grytan kokar torr.
3. Koka svampen torr och fräs den lätt. Fräs fläsket i strimlor. Låt det frästa koka med när grytan värms upp.
4. Servera med kokt potatis, ris eller couscous.
|
|