Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Boeuf á la Bourguingnonne

Boeuf á la Bourguingnonne 8 port


Ingredienser:

2 kg högrev, utan ben
3 msk smör
2 stora morötter, i grova slantar
1 liten bit rotselleri, i små bitar
4 gula lökar, i klyftor
2 purjolökar, i grova strimlor
2 lagerblad
1 kvist timjan
3 vitlöksklyftor, i halvor
½ dl tomatpuré
6 dl rödvin
1 msk salt
½ tsk svartpeppar
5 skivor rökt sidfläsk
250 g champinjoner, halverade


Gör så här:

1. Skär köttet i tärningar och bryn det i omgångar. Flytta över till en stekgryta.

2. Lägg i morötter, selleri, lök, purjolök, vitlök, lagerblad, timjan och tomatpuré. Häll på vinet. Tillsätt salt och peppar. Låt småputtra tills köttet är mört, ca 1½ timme. Späd med buljong om grytan kokar torr.

3. Koka svampen torr och fräs den lätt. Fräs fläsket i strimlor. Låt det frästa koka med när grytan värms upp.

4. Servera med kokt potatis, ris eller couscous.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N