|
|
Burgundisk Gryta
Burgundisk Gryta 4 port.
Ingredienser:
500 g benfritt nötkött, tärnat
1 msk flytande margarin
1 vitlöksklyfta, pressad
1 gul lök, i klyftor
1 morot, tärnad
1 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar
1 lagerblad
1½ dl rött matlagningsvin
5 dl vatten
150 g små champinjoner
1 msk majsstärkelse
½ tsk salt
2 msk persilja, hackad
Gör så här:
1. Värm smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lägg över i en stekgryta.
2. Tillsätt vitlök, tomatpuré, smulad buljongtärning, kryddor och lök. Späd med vin och vatten. Låt sjuda på svag värme under lock i ca 1½ timme.
3. Bryn champinjonerna och lägg i grytan tillsammans med morötterna de sista 15-20 minuterna av koktiden.
4. Gör en toppredning: blanda majsstärkelse med lite vatten. Rör ut i grytan och koka upp. Smaka av med salt. Garnera med persilja.
|
|