Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Burgundisk Gryta

Burgundisk Gryta 4 port.


Ingredienser:

500 g benfritt nötkött, tärnat
1 msk flytande margarin
1 vitlöksklyfta, pressad
1 gul lök, i klyftor
1 morot, tärnad
1 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar
1 lagerblad
1½ dl rött matlagningsvin
5 dl vatten
150 g små champinjoner
1 msk majsstärkelse
½ tsk salt
2 msk persilja, hackad


Gör så här:

1. Värm smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lägg över i en stekgryta.

2. Tillsätt vitlök, tomatpuré, smulad buljongtärning, kryddor och lök. Späd med vin och vatten. Låt sjuda på svag värme under lock i ca 1½ timme.

3. Bryn champinjonerna och lägg i grytan tillsammans med morötterna de sista 15-20 minuterna av koktiden.

4. Gör en toppredning: blanda majsstärkelse med lite vatten. Rör ut i grytan och koka upp. Smaka av med salt. Garnera med persilja.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N