|
|
Chili Utan Tjafs
Chili Utan Tjafs 4 port.
Ingredienser:
1 kg fransyska, tärnat
2 msk olja
4 vitlöksklyftor, skivade
1 dl köttbuljong
½ tsk spiskummin, mald
3 msk chilipulver
1 msk oregano
1 msk koriander, mald
2 tsk strösocker
2 msk salt
½ dl vetemjöl
1 Piri-Piri frukt
¼ burk grön jalapeño (finns i tex-mex hyllan)
1 röd pepparfrukt, hackad
1 grön pepparfrukt, hackad
1 flaska öl
Gör så här:
1. Bryn köttet i oljan i en stekpanna och lägg över det i en stor gryta.
2. Bryn försiktigt vitlöken och lägg den i grytan med köttet.
3. Koka den röda och gröna pepparfrukten i lite vatten i 15 minuter. Sila bort vattnet. Lägg sedan över i grytan.
4. Lägg i resten av ingredienserna i grytan och låt puttra i ca 2 timmar. Chilin är klar när hälften av köttet har kokat sönder.
5. Servera med gott bröd, nachos, crème fraiche och en sallad.
|
|