|
|
Dubbelmarinerad Oxfilé
Dubbelmarinerad Oxfilé 6-8 port.
Ingredienser:
500 g oxfilé
Marinad 1:
2 msk soja
1 msk hoisin-sås
½ tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
1 vitlöksklyfta, pressad
½ dl persilja, finhackad
Marinad 2:
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar, välstött
Gör så här:
1. Blanda samman ingredienserna till marinad 1. Lägg filén i en tät plastpåse och slå över marinaden. Marinera i ca 3 timmar, vänd då och då.
2. Sätt ugnen på 175˚. Lägg filén på galler i en långpanna, stick i en termometer och stek köttet tills den visar 65˚, ca 40 minuter. Vänd filén en gång under stekningen. Svep in filén i folie och låt den kallna.
3. Blanda samman marinad 2. När filén kallnat, skiva den i 1½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna i en skål och slå över marinaden. Ställ kallt och marinera i 4 timmar. Ös köttet ett par gånger.
4. Vid serveringen tas skivorna ur marinaden. De ska inte torkas av. Servera kallt med potatisgratäng, vitlökssmör och sallad.
|
|