|
|
Helstekt Kalvkotlett med Citron och Vitlök med Rosmarinsky
Helstekt Kalvkotlett med Citron och Vitlök med Rosmarinsky 4 port.
Ingredienser:
1½ kg hel kotlettrad med ben eller ca 600 g om det är benfritt
5 vitlöksklyftor, finhackade
3 kvistar färsk rosmarin, finhackad
2 citroner, skal av
rödvin
olivolja
havssalt
svartpeppar, grovmald
Gör så här:
1. Blanda vitlök och rosmarin.
2. Gör flera snitt med vass kniv i köttet och klappa in vitlök, rosmarin och citronskal. Gnid in rikligt med salt, olja och peppar.
3. Häll vinet i en långpanna och lägg i köttet så att det vilar på benet.
4. Dela citronen och lägg att baka i pannan tillsammans med köttet.
5. Stek i 150° i ca 1 timme. Ös då och då med den sky som bildas.
6. Ta vara på stekskyn och smaksätt med mer rödvin.
7. Skiva köttet och servera med såsen.
|
|