|
|
Italiensk Köttgryta
Italiensk Köttgryta 6-8 port.
Ingredienser:
ca 900 g grytbitar av nöt
1 msk olivolja
1 gul lök, grovhackad
3-4 Vitlöksklyftor, grovhackad
1 morot, skalad och skuren i grova bitar
2 stora potatisar, skalad och skuren i grova bitar
1 pkt bacon, tunt strimlat
3 msk tomatpuré
2 lagerblad
2 dl rött vin
6 dl vatten
2 msk konc oxfond
1 tsk torkad oregano
1 tsk fänkålsfrön
salt och peppar
färsk basilika
Gör så här:
1. Hetta upp oljan och bryn köttet i omgångar i en stor gryta. Lägg det åt sidan på ett fat.
2. Fräs bacon, lök, vitlök, morot och potatis. Rör i tomatpurén.
3. Lägg i det brynta köttet och smula i lagerblad. Häll i vin, vatten, fond och kryddorna. Låt koka i ca 45 minuter tills köttet känns mört. Salta och peppra.
4. Garnera med basilikablad.
|
|