Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Nötstek

Nötstek 6-8 port.


Ingredienser:

1 kg benfritt nötkött
matfett
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2-3 dl vatten el. köttbuljong
Sås:
6 dl vätska (sky+köttbuljong)
3 msk vetemjöl
1 dl grädde


Gör så här:

1. Bind upp köttet med ett steksnöre. Värm fettet och bryn steken runt om i en stekpanna. Flytta steken till en ugnsform. Krydda med salt och peppar och stick in en köttermometer. Späd med hälften av vätskan, spara lite till redning. Resten av vätskan tillsätts under stektiden. Ungefärlig tid i ugnen är 1¼ -1½ timme. När termostaten visar 75º är köttet genomstekt.

2. Tag upp steken och håll varm. Sila och möt skyn och tillsätt mer buljong.

3. Vispa ut mjölet med lite av vätskan till en redning. Koka upp skyn, rör ner redningen och låt såsen koka i ca 5 minuter.

4. Skär köttet i skivor och servera med kokt potatis.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N