Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1½ kg rostbiff
1½ tsk salt
1 tsk svartpeppar, grovmalen
Lage:
1 l vatten
½ dl salt
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, pressade
½ msk svartpeppar, grovmalen
3 msk torkade örter
1 knippe persilja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125˚.
2. Gnid in köttet med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsfast form. Stick i en termometer så att spetsen kommer mitt i köttet.
3. Stek köttet i nedre delen av ugnen tills termometern visar 60˚.
4. Koka upp vattnet till lagen. Lägg i resten av ingredienserna och låt lagen kallna.
5. Lägg i den stekta rostbiffen. Låt den ligga i ca 4-5 timmar.
6. Skär upp tunna skivor och servera med potatisgratäng.