|
|
Snabb Kebab
Snabb Kebab 4 port.
Ingredienser:
400 g lövbiff, strimlat
8 pitabröd
2 tomater, fileade och tärnade
2 tsk Sambal Oelek
1 tsk oregano
2 dl naturell yoghurt
½ vitlöksklyfta, pressad
1 medelstor rödlök, skuren i tunna ringar
10 cm gurka, skalad och skivad
150 g isbergssallad, strimlad
2 msk margarin
salt och peppar
Gör så här:
1. Ta fram köttet så att det hinner bli rumstempererat innan du börjar steka.
2. Sätt ugnen på 200˚ till pitabröden.
3. Gör den vita såsen: blanda yoghurt och vitlök. Smaka av med salt.
4. Gör den röda salsan: blanda tomaterna med Sambal Oelek i en skål. Smaka av med salt, peppar och oregano.
5. Salta och peppra köttet. Stek i omgångar i smör i en het stekpanna ett par minuter.
6. Värm pitabröden i ugnen i ett par minuter och snitta dem så att det blir en ficka.
7. Låt var och en fylla sitt pitabröd med kött grönsaker och såser.
|
|