Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Botten:
100 g smör eller margarin
ca 100 g digestivekex
½ dl hackade nötkärnor
Fyllning:
175 g blockchoklad
1½ dl vispgrädde
225 g mascarpone
1 msk starkt kaffe
½ dl florsocker
Garnering:
225 g mascarpone
1 dl matlagningsyoghurt
15 g blockchoklad
pecannötter
kokos
Gör så här:
1. Smält matfettet och blanda med krossade kex och nötter.
2. Tryck ut smulmassan i en form, gärna med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter.
3. Smält blockchokladen till fyllningen i vattenbad eller mikro. Vispa grädden till hårt skum.
4. Blanda mascarpone, kaffe, florsocker och smält choklad. Rör sist ner den vispade grädden.
5. Häll fyllningen i formen. Ställ kallt i någon timme.
6. Blanda mosad mascarpone med yoghurt. Bred smeten över fyllningen.
7. Garnera med riven choklad, skalade pecannötter och rostad kokos.