Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
1 dl mjölk
2 msk strösocker
2 ägg
ca 7 dl vetemjöl
75 g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1½ dl vaniljkräm
1 uppvispat ägg
Gör så här:
1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm. Häll lite i degbunken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, ägg och det mesta av mjölet. Spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta samman till en blank och smidig deg.
2. Rör samman smör, florsocker, vaniljsocker och vaniljkräm till en smidig kräm.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär rullen i ca 16 bitar. Lägg dem i pappersformar på en bakplåt och låt jäsa under bakduk i ca 50 minuter.
4. Pensla bullarna med ägg. Grädda mitt i ugnen tills gyllene. Låt bullarna svalna och pudra med florsocker.