|
|
Pepparkakor med Mandel
Pepparkakor med Mandel ca 250 st.
Ingredienser:
200 g smör
1½ dl sirap
2½ dl socker
1 msk kanel
½ msk nejlikor, mald
½ msk ingefära, mald
½ msk kardemumma, stött
½ msk pomeransskal, finmalet
½ tsk cederolja
¾ msk bikarbonat
7½ dl mjöl
50 g mandlar, skållade och hackade
Gör så här:
1. Smör, sirap och socker smälts tillsammans över vattenbad. Tillsätt kryddorna och cederoljan och sist bikarbonat blandat med mjöl och mandel.
2. Degen arbetas väl, först i en bunke, sedan på bakbord. Rullas i stänger som plattas till för att senare kunna skivas till normalstora rektangulära pepparkakor. Läggs in lufttätt i plastfilm och förvaras i minst 12-24 timmar i kyl före utbakning.
3. Sätt ugnen på 200°. Skiva stängerna tunt och grädda på bakplåtspapper. Tid, ca 7 minuter. Se till att de ej bränns.
Pepparkakor med Mandel
|
|