|
|
Vallmokex med Ost
Vallmokex med Ost 50 st.
Ingredienser:
120 g smakrik ost
1½ dl vallmofrö
4½ dl vetemjöl
2 tsk salt
½ tsk bakpulver
1½ dl lätt kesella
½ dl mjölk
3 msk olivolja
Gör så här:
1. Riv osten fint. Ställ hälften av vallmofröna åt sidan och stöt resten i en mortel eller mal dem i en kryddkvarn. Sikta ner mjölet i en skål.
2. Blanda ner stötta vallmofrön, ost, salt och bakpulver i mjölet. Tillsätt kesella, mjölk och olivolja. Arbeta samman med elvispens degkrokar och därefter med händerna till en smidig deg.
3. Sätt ugnen på 200° och klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Dela degen i 2 bitar och forma dem till 25 cm långa rullar. Strö ut de sparade vallmofröna på arbetsbordet och rulla degrullarna så att de täcks av vallmofröna.
4. Skär degrullarna i 1 cm breda skivor med en vass kniv och lägg dem på plåten med 2 cm avstånd. Ställ in i ugnen och baka i 15-20 minuter. Ta ut plåtarna och låt kexen svalna på ett galler.
|
|