Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
120 g smakrik ost
1½ dl vallmofrö
4½ dl vetemjöl
2 tsk salt
½ tsk bakpulver
1½ dl lätt kesella
½ dl mjölk
3 msk olivolja
Gör så här:
1. Riv osten fint. Ställ hälften av vallmofröna åt sidan och stöt resten i en mortel eller mal dem i en kryddkvarn. Sikta ner mjölet i en skål.
2. Blanda ner stötta vallmofrön, ost, salt och bakpulver i mjölet. Tillsätt kesella, mjölk och olivolja. Arbeta samman med elvispens degkrokar och därefter med händerna till en smidig deg.
3. Sätt ugnen på 200° och klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Dela degen i 2 bitar och forma dem till 25 cm långa rullar. Strö ut de sparade vallmofröna på arbetsbordet och rulla degrullarna så att de täcks av vallmofröna.
4. Skär degrullarna i 1 cm breda skivor med en vass kniv och lägg dem på plåten med 2 cm avstånd. Ställ in i ugnen och baka i 15-20 minuter. Ta ut plåtarna och låt kexen svalna på ett galler.