|
|
Korvsoppa/Frikadellsoppa
Kort tillagningstid kan göras dagen före
Potatis, Vatten, Köttbuljongtärning och grönsakstärning går också.
Kryddor: Salt, hel vit o kryddpeppar eller svartpeppar. Lagerblad
Skala den potatis ni anser gå åt och dela den i 4 bitar
Skala morötter skär i slantar ungefär storlek som potatisen, även gröna ärtor och brocolli går att ta med.
Låt koka tills potatisen nästan är klar ca 10 min. beroende på potatissort.
Lägg i varmkorvar skurna i mindre bitar eller rulla små frikadeller av blandköttfärs eller kalv/fläskfärs utan tillsättning av kryddor, som får koka med tills potatisen är klar.
Smaka av för det kan gå åt rätt mycket kryddor när korven eller frikadellerna har kommit i de suger upp kryddorna.
Fyll på mera vatten om ni tycker det blir för lite spad och tillsätt mera buljongtärning eller övriga kryddor, malda går bra.
Går bra att frysa det som blir över men tina upp det försiktigt.
Potatisen mosar sig gärna och kryddsmaken blir starkare.
|
|