Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Pepparstekt Lax med Örtpotatismos

Pepparstekt Lax med Örtpotatismos 4 port.


Ingredienser:

600 g laxfilé
1 msk svartpeppar, grovmalen
1 msk rosépeppar, grovmalen
6 msk klarat smör
salt
Potatismos:
1 kg potatisar
3 vitlöksklyftor
80 g smör
6 dl mjölk
färsk persilja
färsk basilika
färsk salvia
Tomatsallad:
600 g tomater, skivade
3 schalottenlökar, skivade
2 msk färsk basilika, hackad
2 dl extra virgin olivolja
½ dl balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
salt och peppar


Gör så här:

1. Strö salt över laxen och vänd den i pepparblandningen. Stek i het stekpanna med det klarade smöret.

2. Koka potatisen och häll av vattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt.

3. Rör ner smöret och varm mjölk. Hacka örterna och tillsätt dem strax före serveringen.

4. Varva alla ingredienserna till tomatsalladen på ett fat och låt marinera i 10 minuter.






 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N