Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Arroz Caldo con Pollo

Arroz Caldo con Pollo 4-6 port.


Ingredienser:

3 msk majsolja
2 msk vitlök, finhackad
5 msk ingefära, färskt strimlad
1 stor gul lök, hackad
4 dl okokt jasminris
2-2½ l vatten
1 kg kycklingkött, strimlat
1½ tsk fisksås
Garnering:
2 msk majsolja
2 msk vitlök, finhackad
2-3 msk gräslök el. vårlök, hackad
¼ tsk svartpeppar, grovmalen
½ citron, skivad


Gör så här:

1. Hetta upp majsoljan i en rymlig gryta och fräs vitlök, ingefära och lök tills ingefäran är gyllenbrun och löken mjuk.

2. Lägg i riset och låt det fräsa med i ca 5 minuter, rör då och då. Slå på vatten och koka upp.

3. Lägg ner kycklingbitarna och låt småkoka i ca 30 minuter eller tills riset är klart.

4. Gör i ordning garneringen: hetta upp oljan och fräs vitlöken gyllenbrun. Sätt den åt sidan.

5. När ris och kycklingen är färdigkokt, tillsätt fisksås och låt småkoka i ett par minuter till.

6. Servera soppan i sopptallrikar. Garnera med vitlök, gräslök, svartpeppar och en citronskiva.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N