|
|
Arroz Caldo con Pollo
Arroz Caldo con Pollo 4-6 port.
Ingredienser:
3 msk majsolja
2 msk vitlök, finhackad
5 msk ingefära, färskt strimlad
1 stor gul lök, hackad
4 dl okokt jasminris
2-2½ l vatten
1 kg kycklingkött, strimlat
1½ tsk fisksås
Garnering:
2 msk majsolja
2 msk vitlök, finhackad
2-3 msk gräslök el. vårlök, hackad
¼ tsk svartpeppar, grovmalen
½ citron, skivad
Gör så här:
1. Hetta upp majsoljan i en rymlig gryta och fräs vitlök, ingefära och lök tills ingefäran är gyllenbrun och löken mjuk.
2. Lägg i riset och låt det fräsa med i ca 5 minuter, rör då och då. Slå på vatten och koka upp.
3. Lägg ner kycklingbitarna och låt småkoka i ca 30 minuter eller tills riset är klart.
4. Gör i ordning garneringen: hetta upp oljan och fräs vitlöken gyllenbrun. Sätt den åt sidan.
5. När ris och kycklingen är färdigkokt, tillsätt fisksås och låt småkoka i ett par minuter till.
6. Servera soppan i sopptallrikar. Garnera med vitlök, gräslök, svartpeppar och en citronskiva.
|
|