Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fylld paprika i tomatsås

Recept för två hungriga.
Kan med fördel ökas på till ett stort sällskap eller för frysen.

Tomatsås:
Lägg en klick margarin i en gryta, strö i 1-2 tsk paprikapulver (gärna stark) och låt den fräsa en liten stund. Red med 2 msk vetemjöl och späd med 4 dl buljong och ½-1 dl tomatpuré, koka i 5 min. Krydda med salt och peppar och ev mer paprika, smaka er fram.

Fylld paprika:
4 st paprikor, helst den vita ungerska
400 g fläskfärs
½-1 dl kokt ris
1 ägg
salt
svartpeppar
ströbröd
lite mjölk

Skär av paprikan så nära fästet som möjligt och rensa ut kärnhuset. Blanda samman köttfärssmeten och fyll paprikorna. Den smet som blir över rullas till stora frikadeller (nästan som tennisbollar). Sjud den fyllda paprikan och frikadellerna i lättsaltat vatten. När de flyter upp till ytan är de färdiga och flyttas över till tomatsåsen. Man kan med fördel göra så här långt dagen innan och värma rätten på svag värme medan man kokar riset.

Serveras med kokt ris och ett gott lantbröd. :lol:


 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N