Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Det här receptet hittade jag i Amelia. Tyckte det lät spännande!
8-10 pers
Konseverade clementiner:
3dl strösocker
vatten
6 stjäranis
8 kryddnejlikor
2 kanelstänger (i 5cm bitar)
6msk gin
2kg clementiner
Blanda strösocker och kryddor med 7dl vatten i en kastull och koka upp under lock. Rör om så att allt socker löses upp, rör ner ginet och låt sockerlagen kallna. Packa de skalade clementinerna (hela) löst i konservglas. Fördela kryddorna så jämt som möjligt och häll sedan över sockerlaget. Lämna ca 1cm luft upptill i burkarna och förslut dom. Ställ burkarna i en stor kastull och häll på så mkt vatten att det nästan går upp till överkanten. Lämna ca 2cm. Lägg på lock och koka upp långsamt. Sänk värmen och sjud i ungefär 25min. Lyft upp burkarna ur kastrullen och låt dom kallna. Håller sig i upp till 5 månader.
Servera som dom är eller tillsammans med grädde el glass.