Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Konserverade clementiner med glass

Det här receptet hittade jag i Amelia. Tyckte det lät spännande!

8-10 pers
Konseverade clementiner:

3dl strösocker
vatten
6 stjäranis
8 kryddnejlikor
2 kanelstänger (i 5cm bitar)
6msk gin
2kg clementiner

Blanda strösocker och kryddor med 7dl vatten i en kastull och koka upp under lock. Rör om så att allt socker löses upp, rör ner ginet och låt sockerlagen kallna. Packa de skalade clementinerna (hela) löst i konservglas. Fördela kryddorna så jämt som möjligt och häll sedan över sockerlaget. Lämna ca 1cm luft upptill i burkarna och förslut dom. Ställ burkarna i en stor kastull och häll på så mkt vatten att det nästan går upp till överkanten. Lämna ca 2cm. Lägg på lock och koka upp långsamt. Sänk värmen och sjud i ungefär 25min. Lyft upp burkarna ur kastrullen och låt dom kallna. Håller sig i upp till 5 månader.
Servera som dom är eller tillsammans med grädde el glass.

:lotus:



Jen
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N