Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Tupp i vin

Är det ngn som har ett recept på Tupp i vin? :twisted:

Vi blev väckta av tuppen i morshe, han stog och gol precis utanför sovrumsfönstret. :evil:

Coq au vin
Till 4-5 personer:
1 kyckling/ungtupp om cirka 1 kg
2 msk smör
1 gullök
1 prujolök
1 morot
10-15 gula smålökar
1 lagerblad
1 ½ tsk salt
½ tsk timjan
1/4 tsk svartpeppar (grovmalen)
4 dl rödvin
1 pressad vitlökskyfta
1-2 hg färska champinjoner
2 msk vetemjöl
Persilja

Stek kycklingen i ca 8 bitar. Bryn dem i en stekpanna så att de får färg runt om. Lägg sedan över dem i en gryta och vispa ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan.
Fräs hackad lök, strimlad purjo, morotsslantar och och smålökarna i smör och häll över i grytan. Häll på vinet och kryddorna och låt koka under lock i ca ½ timme. Skiva svampen och fräs den ett par minuter i stekpanna pch låt den koka med i grytan sista kvarten.
Red av med lite mjöl och vatten och låt koka i 3-5 minuter till. Servera med kokt potatis som fransmännen gör.




Webmaster Jim Admin
 

 
 
 

  Tupp i vin | Recept | Kyckling & annan fågel | Kyckling

Har ett annat gott recept på Coq au Vin att bjuda på. Kycklingen blir jättemör och såsen mustig och god. Very Happy

Funkar bra att göra i ordning dagen före.



2 tsk olja

2 st hackad lökar

2 pressade vitlöksklyftor

1 kg kycklingfilé

150 g hackad rökt skinka

250 g små chaminjoner

½ liter rött vin (jag tar alltid matlagningsvin)

2 msk maizena

2 msk vatten

3 msk hackad persilja



Värm olja i en stor gryta. Låt lök och vitlök puttra mjuka. ha i hela kycklingfileér. Stek tills de har fått fin färg. Ta ur kycklingen. Fräs champinjoner och skinka. Lägg tillbaks kyckling och slå på vinet. Sjuda under lock, 1 timme eller tills kycklingen är mjuk. Blanda maizena med vatten och rör ner. Sjud i ett par minuter. Strö över persilja och servera.






jaa den va god den tuppen de vill jag lova

attans mör o fin de behövdes inge långkok på den alls

tänka sejj

tacka lilla tupp

o tack jim o jen

oldwolfie



Tupp i vin

Så nu har jag fått prova även detta recept och det blev jätte gott, oldwolfie o jen stog för matlagningen och ja tror dom blandate lite med receptet som oldwolfie har lagt in.



Det blev i allafall super gott, tack för recept och matlagning :-)

Webmaster Jim Admin



Tack, det där låter väldigt gott :)

de kurrar redan i magen...



Jim

Webmaster Jim Admin



Coq au vin

Till 4-5 personer:

1 kyckling/ungtupp om cirka 1 kg

2 msk smör

1 gullök

1 prujolök

1 morot

10-15 gula smålökar

1 lagerblad

1 ½ tsk salt

½ tsk timjan

1/4 tsk svartpeppar (grovmalen)

4 dl rödvin

1 pressad vitlökskyfta

1-2 hg färska champinjoner

2 msk vetemjöl

Persilja



Stek kycklingen i ca 8 bitar. Bryn dem i en stekpanna så att de får färg runt om. Lägg sedan över dem i en gryta och vispa ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan.

Fräs hackad lök, strimlad purjo, morotsslantar och och smålökarna i smör och häll över i grytan. Häll på vinet och kryddorna och låt koka under lock i ca ½ timme. Skiva svampen och fräs den ett par minuter i stekpanna pch låt den koka med i grytan sista kvarten.

Red av med lite mjöl och vatten och låt koka i 3-5 minuter till. Servera med kokt potatis som fransmännen gör.

Husmor





Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N