|
Tupp i vin | Recept | Kyckling & annan fågel | Kyckling
Har ett annat gott recept på Coq au Vin att bjuda på. Kycklingen blir jättemör och såsen mustig och god.
Funkar bra att göra i ordning dagen före.
2 tsk olja
2 st hackad lökar
2 pressade vitlöksklyftor
1 kg kycklingfilé
150 g hackad rökt skinka
250 g små chaminjoner
½ liter rött vin (jag tar alltid matlagningsvin)
2 msk maizena
2 msk vatten
3 msk hackad persilja
Värm olja i en stor gryta. Låt lök och vitlök puttra mjuka. ha i hela kycklingfileér. Stek tills de har fått fin färg. Ta ur kycklingen. Fräs champinjoner och skinka. Lägg tillbaks kyckling och slå på vinet. Sjuda under lock, 1 timme eller tills kycklingen är mjuk. Blanda maizena med vatten och rör ner. Sjud i ett par minuter. Strö över persilja och servera.
jaa den va god den tuppen de vill jag lova
attans mör o fin de behövdes inge långkok på den alls
tänka sejj
tacka lilla tupp
o tack jim o jen
Tupp i vin
Så nu har jag fått prova även detta recept och det blev jätte gott, oldwolfie o jen stog för matlagningen och ja tror dom blandate lite med receptet som oldwolfie har lagt in.
Det blev i allafall super gott, tack för recept och matlagning :-)
Tack, det där låter väldigt gott :)
de kurrar redan i magen...
Jim
Coq au vin
Till 4-5 personer:
1 kyckling/ungtupp om cirka 1 kg
2 msk smör
1 gullök
1 prujolök
1 morot
10-15 gula smålökar
1 lagerblad
1 ½ tsk salt
½ tsk timjan
1/4 tsk svartpeppar (grovmalen)
4 dl rödvin
1 pressad vitlökskyfta
1-2 hg färska champinjoner
2 msk vetemjöl
Persilja
Stek kycklingen i ca 8 bitar. Bryn dem i en stekpanna så att de får färg runt om. Lägg sedan över dem i en gryta och vispa ur stekpannan med lite vatten och häll i grytan.
Fräs hackad lök, strimlad purjo, morotsslantar och och smålökarna i smör och häll över i grytan. Häll på vinet och kryddorna och låt koka under lock i ca ½ timme. Skiva svampen och fräs den ett par minuter i stekpanna pch låt den koka med i grytan sista kvarten.
Red av med lite mjöl och vatten och låt koka i 3-5 minuter till. Servera med kokt potatis som fransmännen gör.
|
|