Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Dag 1;
tärna levern i lagom bitar lägg i stor skål tillsammans med
mjölk och ca 30 cl rött vin, ta mejram, rosmarin, timjan och dragon
lite salt. låt stå i kylen över natten.
massera levern vid minst 2 tillfällen...
Dag2.
skölj av levern i kallt vatten
värm en järngryta (skall vara het) häll i olivolja och den hackade vitlöken!
i med levern... fräs på och rör runt.
När levern fått färg tillsätt Baconen ( finhackat) därefter charlottenlöken, fräs ett par minuter i med chamipinjonerna
(De skall vara delade i på 3 el.4:a delar) ner med alla kryddor och slå på resten av vinet
(skruva ner värmen)
Låt puttra ca 30 min red av och servera med pressad potatis och lingonsylt.
P.s en 3 dl grädde smaksätter och piffar upp på slutet...