Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Förrätt - fisksoppa från New England

Förrätt - fisksoppa från New England
Ett Atkinsrecept saxat från aftonbladet


Portioner: 6
900 g koljafilé
4 skivor rökt sidfläsk i tärningar
1 liten hackad lök
2 msk hackad persilja
1 lagerblad
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
5 dl tjock grädde

Fiskbuljong:
900 g fisk och eller fiskskrov (inte fet fisk)
2 liter vatten
2 kryddnejlikor
0,5 tsk muskotblomma
3 tärnade bladselleristjälkar (med blomtoppen)
1 hackad persiljekvist
1 lagerblad
5 vitpepparkorn
1 msk salt
Receptet ger 2 liter fiskbuljong varav 5 dl används i soppan

Så gör du:
1. Börja med fiskbuljongen: Lägg alla ingredienser i en djup kastrull. Täck med lock och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda sakta i 45 minuter. Sila.
2. Skär fiskfilén i kuber (2,5 centimeter). Lägg fläsktärningarna i en djup kastrull och fräs dem på låg värme tills de är gyllenbruna. Tillsätt lök och fräs tills den är genomskinlig, lägg därefter i persilja och fräs i ytterligare 1 minut.
3. Tillsätt 5 deciliter fiskbuljong (kyl och spara resten) lagerblad, salt och peppar. Täck med lock och låt sjuda i några minuter för att smakerna ska blandas. Lägg därefter i fisken och sjud i 10 minuter. Tillsätt grädden och värm tills soppan blir genomhet men inte kokar. Servera omedelbart.

418 kcal/portion



gulli G
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N