Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Förrätt - fisksoppa från New England
Ett Atkinsrecept saxat från aftonbladet
Portioner: 6
900 g koljafilé
4 skivor rökt sidfläsk i tärningar
1 liten hackad lök
2 msk hackad persilja
1 lagerblad
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
5 dl tjock grädde
Fiskbuljong:
900 g fisk och eller fiskskrov (inte fet fisk)
2 liter vatten
2 kryddnejlikor
0,5 tsk muskotblomma
3 tärnade bladselleristjälkar (med blomtoppen)
1 hackad persiljekvist
1 lagerblad
5 vitpepparkorn
1 msk salt
Receptet ger 2 liter fiskbuljong varav 5 dl används i soppan
Så gör du:
1. Börja med fiskbuljongen: Lägg alla ingredienser i en djup kastrull. Täck med lock och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda sakta i 45 minuter. Sila.
2. Skär fiskfilén i kuber (2,5 centimeter). Lägg fläsktärningarna i en djup kastrull och fräs dem på låg värme tills de är gyllenbruna. Tillsätt lök och fräs tills den är genomskinlig, lägg därefter i persilja och fräs i ytterligare 1 minut.
3. Tillsätt 5 deciliter fiskbuljong (kyl och spara resten) lagerblad, salt och peppar. Täck med lock och låt sjuda i några minuter för att smakerna ska blandas. Lägg därefter i fisken och sjud i 10 minuter. Tillsätt grädden och värm tills soppan blir genomhet men inte kokar. Servera omedelbart.