|
|
Minestrone med köttfärs
MINESTRONE MED KÖTTFÄRS
Minestrone är en ursprungligen italiensk, god och snabblagad soppa. Ingredienserna är enkla och vanliga. Servera soppan med ostsmörgåsar.
4 portioner
200 g blandfärs
1 msk olja
1/2 stor purjolök
1 liten palsternacka
1 bit rotselleri, ca 50 g
1 bit kålrot, ca 100 g
3 morötter, ca 200 g
1 1/2 l buljong av tärning eller pulver
(du tar naturligtvis hemlagad buljong om du har det!)
2 krm svartpeppar
ev hackad persilja
Börja med att bryna köttfärsen i olja i en stekpanna. Lägg över den i en tjockbottnad kastrull. Skölj och ansa sedan alla grönsaker och rotsaker och skär allt i tunna strimlor. Tillsätt dem till köttfärsen och späd med buljong. Låt soppan koka upp och sedan koka på ganska svag värme (men under lock) ca 25 minuter eller tills rotsakerna är mjuka. Krydda med nymald svartpeppar.
Servera soppan rykande het, gärna överströdd med hackad persilja. Bjud gärna en skål riven parmesanost till soppan, även om du bjuder på ostsmörgåsar.
Bella
|
|