Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
MARINAD
1 st Vitlöksklyfta
3 msk Soja
2 msk Chilisås
1 tsk Färsk riven Ingefära
(gjorde tredubbel sats marinad till 1 kg kött)
STEKNING
1 Gul lök (3 till 1 kg kött)
2 påsar Wookgrönsaker Tai Findus ( till 1 kg kött)
1 msk Maizena redning (3 msk till 1 kg kött)
1-2 dl Vatten ( 6 dl till 1kg kött)
1 Köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond ( 1½ msk fond motsvarar 1 buljongtärning tog drygt 4½ msk fond till 1 kg kött)
2 burkar Bambuskott till 1 kg kött
Skala o finhacka vitlöken. Blanda den med soja, chilisås och ingefära i en gryta som rätten kan serveras ur. Skär köttet i strimlor och lägg det i marinaden i 10-15 min. Skala och hacka lök. Koka upp köttet och marinaden och tillsätt löken.Låt grytan småkoka 10 – 15 min. Strö över Majzenaredning och rör om. Tillsätt vatten, köttbuljong och wookgrönsakerna koka i ca 10 min till. Lägg i Bambuskotten mot slutet av koktiden. Servera med ris.
Veg alternativ
Gör på samma sätt men uteslut köttet och använd corn istället.