Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
. Lyft av kastrullen och blanda i ostlöpen. Låt stå tills vätskan stelnat. Det tar ca 30 min eller mer beroende på temperaturen.
. Tag sen en hålslev och rör om försiktigt i kastrullen som värms på svag värme tillfingervarmt. Under tiden för man försiktigt ihop osten från kanterna mot mitten. Sedan osten samlats till en boll värmer man till kokpunkten men får ej kokas.
. Lägg osten i en ostform eller finmaskigt durkslag. Pressa ur så mycket vassle som möjligt. Ställ sen på en tyngd och låt stå några timmar, så att vasslen pressas ur helt och osten blir torr.
. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda sedan osten i en välsmord eldfast form tills den fått färg. Osten går dock bra att använda i kaffet även utan gräddning. Om kanterna blir hårda, linda in den varma osten i aluminiefolie så mjuknar kanterna.