|
|
Sirapskakor (50-60 st)
Sirapskakor (50-60 st)
200 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
2 msk vaniljsocker
3 msk sirap
2 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
Rör samman socker och smör smidigt, tillsätt vaniljsockret och sirap och rör samman allt väl. Tillsätt bakpulver och vetemjöl. Blanda allt till en smidig deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en jämn och slät limpa. Dela den i 6 delar. Rulla ut varje del till längder nästan lika långa som plåten. Lägg dem tre och tre på plåtar som är smörade eller med bakpapper på. Platta till dem något med fingertopparna. Grädda kakorna i 175 grader ca 15 min till guldbrun färg. Skär längderna i sneda kakor medan de är varma. Ta isär kakorna när de kallnat.
Källa: ”Småkakor” av Britt Sandqvist-Bolin
|
|