Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

LYXIG LAXRÄTT

12 hekto laxfilé (utan skinn)
150 g rökt strimlad lax
4 purjolökar
4-5 dl grädde
2-3 dl vitt torrt vin
1 pressad citron
2 tsk salt
2 krm vitpeppar

De rökta laxstrimlorna ger en mycket piffig smak åt laxfilén
Ugn: 175°
Gör så här:
1. Strimla den ansade purjolöken. Lägg den i en ugnssäker form i ett ca 2
cm tjockt lager. Lägg den strimlade rökta laxen ovanpå.
2. Placera laxfilén överst, salta och peppra och häll över citronsaften.
3. Häll på grädde och vin så att laxen knappt är täckt av vätskan.
4. Stek nederst i ugnen i ca 45 minuter. Servera med kokt ris eller kokt
pressad potatis för den hungrige och en sallad.
Smaklig måltid!
Yield: 8 port



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N