Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Hittade detta recept i en tidning för många år sen. Smakar precis som kexchoklad men tyvärr blir dom sega efter ett tag. Jätte goda är dom iaf :P.
Kanske finns någon här som har något förslag på hur man ska göra dom så att dom inte blir sega?
Här kommer receptet:
250 g ljus blockchoklad
1 dl farinsocker
50 g smör
1 dl vispgrädde
16 st smörgåsrån
1. Klä en form som är 20x30 cm m oljat bakplåtspapper.
2. Blanda choklad, socker, matfett och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen smälta och sedan koka några min under omrörning.
3. Häll ett lager choklad i formen och täck med smörgåsrån. Upprepa och täck till sist med chokladen. Låt stelna och skär blocket i 24 bitar.