|
|
Kycklingfilé med persiljetäcke
Kycklingfilé med persiljetäcke
Ingredienser
Portioner: 8-10
Buffe nr 9/07
1 1/2 kg kycklingbröstfilé
300 g rökt skinka (bit)
200 g stark ost (t ex västerbotten)
4 dl finhackad persilja
10 dl lättcrème fraiche
salt, svartpeppar
FRANSKT RIS
9 dl avorioris
1,8 liter vatten
6 lagerblad
1 msk torkad timjan eller rosmarin
2 tsk salt
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
3. Skär skinkan i små tärningar. Riv osten. Blanda skinka, ost, lättcrème fraiche, persilja, 1 1/2 tsk salt och 1 1/2 tsk peppar i en bunke. Bre röran ovanpå kycklingen.
4. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen, i ca 25 minuter, tills köttsaften är klar. Servera med potatis eller franskt ris.
FRANSKT RIS
Koka avorioris i vatten tillsammans med lagerblad, torkad timjan eller rosmarin samt salt på svag värme under lock i 20–25 minuter.
FÖR ALLA?
Kycklingfilé med persiljetäcke. Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ. Byt crème fraiche till mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme.
Franskt ris. Gluten-, mjölk- och äggfri.
Tips
Förvara ev kycklingen i kylskåp till nästa dag och värm i 100°C ca 30 minuter.
|
|