Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 bitar laxfilé ā 150 g
800 g potatis
1 dl hovmästarsås
1-2 msk ströbröd
1 paket frysta sockerärter (250 g)
1 msk smör
citronklyftor
salt
grovmalen svartpeppar
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C. Koka potatisen.
2. Krydda laxbitarna med salt och peppar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Pensla ovansidan med hovmästarsås. Strö över brödsmulorna och packa lätt med handen så att ströbrödet fastnar ordentligt. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 10 minuter.
3. Spola hastigt av sockerärterna i hett vatten. Smält smöret i en kastrull och värm sockerärterna i ca 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg upp lax och sockerärter på tallrikar. Servera med potatis och eventuellt citronklyftor.
Näringsvärde