Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
500 g mager nötfärs eller blandfärs
1/2 salt
1/2 grovmalen svartpeppar
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 dl mellanmjölk eller lättmjölk
1 liten gul lök
1 msk fransk senap
2 tsk dragon
Gör så här.
Blanda färsen med salt och peppar.
Tillsätt ägg, potatismjöl och mjölk.
Arbeta färsen smidig.
Skala och riv löken.
Blanda ner lök, senap och dragon.
Forma till biffar.
Stek biffarna ca 3-4 minuter per sida.
Gott till är Potatismos och Grönsaker.
Färsbiffar med Dragon och Senap 4 port | Recept | Kött | Färs
Hittade samma recept på en annan sida men med 300 g nötfärs. Gjorde biffarna i lördags (med 350 g) och de blev suveränt saftiga. Trodde först, när smeten blev väldigt geggig, att det här går inte, jag måste ha i mer kött. Men fan va bra de blev. Samma recept som ovan alltså, men med 350 g.
/// Perno