Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Ett recept på Japansk mat - Rorukatsu (Baconrullar)
Rorukatsu (Baconrullar)
För fyra personer
600g Fläskfilé
1 pkt Bacon
Vetemjöl
Ägg
Ströbröd
Matolja
Salt och peppar
Dryck: Misusoppa, te eller öl
Ris: Japanskt eller grötris
Tid: 40 min
Dela fläskfilén i 1 - 1,5 cm stora bitar.
Salta och peppra fläskfilén.
Rulla bacon runt fläskfilébitarna.
Häll upp vetemjöl på en tallrik, ströbröd på en annan och ägg (både gulan och vitan) på en tredje tallrik.
Rulla baconrullen först i vetemjölet, sedan i äggblandningen och till sist i ströbrödet.
Häll rikligt med matolja i en djup kastrull och friterabaconrullarna tills de är ljusbruna. Temperaturen bör liga på ca 170 grader.