|
|
Orientalisk fläskfile med banan och curry 4 port
500 g fläskfile
salt, svartpeppar
3 tsk röd thailändsk curry (malen)
1 röd paprika, fintärnad
1 liten gul lök, finhackad
1 hönsbuljongtärning
2 1/2 dl grädde
3 tsk pressad apelsin
2 fasta bananer
couscous
grönsallad
1 apelsin, skalad och klyftad
Gör så här.
Skär filen i centimetertjocka skivor och stek dem helt färdiga.
Krydda med salt och peppar. Lägg köttet åt sidan och håll varmt.
Hetta upp en traktörpanna med 1 msk smör och 2 tsk av curryn.
Fräs lök och paprika mjuka. Smula över buljongtärningen.
Häll på grädde och apelsinsaft och låt koka ihop några minuter.
Smaka eventuellt av med mera kryddor.
Skiva och stek bananerna och pudra över 1 tsk curry.
servera med couscous och apelsinklyftor.
|
|