Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Hej! Har tittat på japanska knviar och blir lite förvirrad. De har namn som Santuko, Gyoto och Usuba. Vad står dessa namn för. Exempelvis har Tojiro dessa namn. På formen ser det ut som att Gyoto är detsamma som kockkniv, Usuba detsamma som grönsakskniv men vad är Santoku? Om man väljer japanska knivar av god kvalité, vad använder de för kniv till att skära tunna laxskivor, att skära braöd osv. Är det någon som kan ge en bra förklaring? Tacksam för hjälp.
Helt rätt. Usuba och nakiri är samma som rektangulära grönsaksknivar.
Santoku är en japansk kockkniv som har ett lite högre blad än våra vanliga kockknivar, dessutom är spetsen halvcirkelformad. Jag gillar santokun skarp.
Gyuto är japanernas namn på våra vanliga kockknivar.