Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 -2 hg rökt lammbog
2 dl tjock grädde
600g lever (nöt eller svin) finns som leverfärs!
1 hlvdm tjock purjolök
50gr smör
3 ägg
svartpeppar
3 stora färska champignioner
man tager vad man haver
börja med att leta efter en ugnsfast form ,,,attans de fanns inge nåå ,,jag har bestämt att de skaaa bli leverlåda så
jag tog fram järngrytan o hävde i 50gr smör i den
o hackade purjolöken o schampignionerna fint o lät dom fräsa i smöret hackade även lammbogen i småbitar o lät det gå med i fräset luktade gott som pyttipanna
malde levern i bullitten gick jättebra
rörde ihop den malda levern och äggen och grädden ordentligt med svartpeppar malen i såpass mängd du tycker e bra
sältan får komma från lammbogen o ev kanman salta sen då de e klart var o en
o då det fräst klart i grytan så hällde jag över leverröran o rörde om sen satte jag ner värmen på lägsta då första bubblan visat att de va varmt
låt stå ganska länge tills det stannat ordentligt på mycket svag värme
servera me lite rårörda lingon
smakar utmärkt som pålägg bredbar leverpastej utan konstigheter i bra va