Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 st vildsvinsytterfilé
1 tsk mald ingefära
1 dl strösocker
salt och svartpeppar
flytande honung
Putsa ytterfilén fri från senor och fett. Gnid in med ingefära, salta och peppra. Lägg ytterfilén på galler över långpanna och strö socker över. Glacera i ugn på god värme, 250°C, sänk temperaturen när sockret karamelliserats och kör i ugn tills ytterfilén håller en innertemperatur på runt 72°C. Tag ut köttet och pensla omedelbart med honungen. Låt svalna något. Skivas i generösa skivor till det småvarma.
Man kommer ju aldrig mer behöva leta runt för att få inspiration till matlagningen iaf :) Tack för ett intressant recept, jag ska prova det nån gång i veckan och får återkomma med resultatet!