Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Detta är ett recept på en väldigt enkel och god glutenfri rulltårta. Vill man ha en tårtbotten kan man göra dubbel sats på detta receptet och använda det!
Glutenfri rulltårta
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1/2 dl vätska (vatten eller mjölk)
Fyllning:
1.5 dl sylt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker påsigt och vitt.
3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt vätskan. Blanda till en jämn smet.
4. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.
5. Strö lite socker över kakan och stjälp genast upp den på ett bakplåtspapper. Drag av pappret. Pensla med kallt vatten om det inte lossnar.
6. Bred sylten över den varma kakan och rulla ihop den med hjälp av pappret.
Låt svalna innan du skär upp.