Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Glutenfri rulltårta/ tårtbotten


Detta är ett recept på en väldigt enkel och god glutenfri rulltårta. Vill man ha en tårtbotten kan man göra dubbel sats på detta receptet och använda det!


Glutenfri rulltårta
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1/2 dl vätska (vatten eller mjölk)
Fyllning:
1.5 dl sylt

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker påsigt och vitt.

3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten. Tillsätt vätskan. Blanda till en jämn smet.

4. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter.

5. Strö lite socker över kakan och stjälp genast upp den på ett bakplåtspapper. Drag av pappret. Pensla med kallt vatten om det inte lossnar.

6. Bred sylten över den varma kakan och rulla ihop den med hjälp av pappret.
Låt svalna innan du skär upp.

Lycka till!

Smile



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N