Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Turbosnabb Filmjölkslimpa

Ugnstemp; 200 c

4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön (skalade)
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
I dl hasselnötter (hackade)
1 dl fikon (torkade)
1 dl russin

Sätt på ugnen.
Blanda filmjölk o sirap i en bunke.
Skär bort kvistarna från fikonen, hacka dessa+
hasselnötterna grovt och blanda med dem torra
ingredienserna och filmjölken/sirapen
tills det blir en tjock smet.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret
sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet och strö över
lite grovt rågmjöl.
Grädda brödet i ugnen i ca 45min
TIPS!
Skär brödet i skivor och lägg in i frysen..
Går utmärkt att rosta :wink:



linkan85
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N