Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Jag söker efter recept på lussebullar utan Kesella (och övriga "konstiga" ingridienser). Hittar inget på nätet - och här i Sudan går det inte att få tag på sådana varor!
Ett ungefärligt recept ur mitt huvud: Smält 100 g smör i en kastrull och häll i 5 dl mjölk. Låt det bli fingervarmt. Smula ner 50 g färsk jäst (har du det? Om du bara har torrjäst så måste mjölken vara något varmare) i en bunke, häll på mjölkblandningen och rör om tills jästen lösts upp. Häll i 1 dl socker (lite mer om du gillar sötare bullar - för mig är 1 dl bra) och 1/2 g saffran. Rör i vetemjöl tills det blir en klibbig deg, knåda sedan i mer mjöl tills degen blir smidig och blank utan att vara hård. Vad kan det vara? Kanske 8 dl mjöl? Täck över den, låt den jäsa en timme (är det varmt hos dig? Då går jäsningen fortare) Baka ut bullar, jäs igen och grädda ca 8 minuter i 230 grader Celsius. Hoppas det hjälper - jag vet inte hur mycket vana du har...