Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
600 gr fläskfilé
1 purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
2 dl vispgrädde (skall jag nog ersätta med matlagningsgrädde...)
2 msk konc kalvfond
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk soja
1/2 dl russin
Gör så här:
Skär köttet i tjocka skivor och purjolöken i bitar. Salta och peppar köttet, bryn i smör.
Ta upp köttet och fräs purjolöken.
Vispa ihop grädde, kalvfond, ingfära, kanel, soja och russin i en låg vid gryta.
Lägg i kött och purjolök, låt puttra 4-5 minuter.