Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
3 st äggulor
Strödbröd
en halv citron
500 gr - 2kg strömmingsfile
grov malet salt
vitpeppar
citronpeppar
Enkelpanering = utan äggula
Dubbel panering = med ägg
Du kan panera ?
annars rör runt äggulorna
tillsätt en nypa salt
Blanda strödbrödet med citronpepparn
Ta ex antal hg Strömming skölj om det behövs
doppa filer i äggulan på en sida ( utsidan där skinnet är)
lägg filerna uppåt i en form med strödbröd lägg på lagom med fyllning (se nedan)
( en variant är att lägga filerna i äggulan och applicera fyllningen och sen rulla i ströbröd)
stek på 6-7:an värme Av skala 12.
Krydda av under stekningen med lite salt, vitpeppar och pressa lite citron över...
FYLLNING
Variant 1.
En halv rödlök
1hg räkor Tips testa rökta
1dl gräddfil
En burk musslor
gräslök
Citronsaft
Finhacka löken
blanda räkor och musslor och hacka grovt
rör ner lagom med grädfil.
Blanda ner lite gräslök och pressa lite citron.
Fyll filerna ovan !
Variant2.
En burk rödkaviar
En halv rödlök
1dl vispgrädde
en kvist färsk dill
Finhacka löken
vispa grädden och rör försiktigt ner kaviarn och finhackad dill
tillsätt lagom med lök
Pressa en skvätt citron ett par droppar och rör om.
Fyll filerna
variant 3.
1dl Vispgrädde
En msk fransk senap
en nypa timjan
en nypa dragon
1hg lax
Vispa grädden tillsätt senapen och rörom försiktigt
tillsätt den fin fördelade laxen (färsk, gravad el. rökt)
krydda med timjan och dragon
ett par droppar citron
och blanda försiktigt