|
|
Afrikansk kyckling med couscous
="Tinaz" Hittade detta recept i tidningen Land för ettag sedan, som jag har klippt ut men aldrig utövat, så hör gärna av er om det blev en "hit".
4 pers
4 kycklingfiléer eller kycklingklubbor
3 morötter
4 tomater
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk mald spiskummin
2 lagerblad
1 kruka persilja
1 tärning hönsbuljong
sambal oelek/ så stark man vill ha det
2 msk olivolja
1 paket couscous ---
2 msk smör till couscousgrynen
Salt o peppar
Koka upp 1 l vatten med buljongtärningen.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Skala morötterna och skär i slantar.
Fräs löken, vitlöken och spiskumminet i olivoljan i en stor kastrull eller gryta ett par minuter utan att det tar färg.
Lägg i kycklingen och bryn bitarna några minuter.
Repa av bladen från persiljan och finhacka dem. Spar stjälkarna.
Häll i buljongen, morötterna, persiljestjälkarna och lagerbladen och sjud kycklingen i 15-20 minuter. Kycklingen måste vara genomkokt. Testa genom att sticka gaffeln i någon tjock bit. Köttsaften som sipprar fram ska vara ofärgad, inte det minsta röd eller rosa. Kycklingbröst blir fortare färdiga än klubbor.
Skär tomaterna i klyftor och lägg i kycklingkoket.
Koka couscous-grynen enligt anvisningarna på paketet.
Ta bort lagerbladen och persiljestjälkarna från kycklingkoket.
Smaka av buljongsåsen med salt och peppar.
Servera kycklingen, grönsakerna och såsen till couscousgrynen och chiliröran.
Strö över persiljan.
|
|