Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Tortellini med tomatsås och parmesan - Tortellini al pomodor
- Tortellini äts året runt i Italien men mest under jultid. Det är en
typisk mellanrätt som äts mellan förrätt och varmrätten. Det här är
tre klassiska italienska julrätter som kommer från Bologna i regionen
Emilia-Romagna som är väldigt känt för sin tortellini. säger Christian
Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle
och havet.
Tortellini al pomodoro e parmigiano reggiano
Tortellini med tomatsås och parmesan
4 portioner
Tid: 15 minuter
Ingredienser:
- 400 g Barilla Tortellini Grandi Prosciutto di Parma
- 1 dl olivolja
- 3 dl Barilla tomatsås Basilico eller all’Arrabbiata
- Finriven parmesan
Gör så här:
Värm olivoljan i en stekpanna. Häll i tomatsåsen och låt sjuda i cirka
4 minuter. Koka tortellinin enligt anvisningar på paketet och tillsätt
den i tomatsåsen. Lägg upp i en skål och strö parmesan över. Servera
genast!
Tortellini med tomatsås och parmesan - Tortellini al pomodor