|
|
Tortellini med smör och salvia - Tortellini Burro e Salvia
- Tortellini äts året runt i Italien men mest under jultid. Det är en
typisk mellanrätt som äts mellan förrätt och varmrätten. Det här är
tre klassiska italienska julrätter som kommer från Bologna i regionen
Emilia-Romagna som är väldigt känt för sin tortellini. säger Christian
Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle
och havet.
Tortellini Burro e Salvia
Tortellini med smör och salvia
4 portioner
Tid: 15 minuter
Ingredienser:
- 400 g Barilla Tortellini Grandi Ricotta e Spinaci
- 50 g smör
- 2 knippen salvia, helst färsk men annars 2 msk torkad salvia
Gör så här:
Koka tortellinin enligt anvisning på paketet, se till att spara lite
av pastavattnet (cirka 1 dl). Smält smöret i en vid stekpanna. Lägg
ner de hela salviabladen, tillsätt den kokade tortellinin och cirka 1
dl pastavatten. Värm ihop och servera genast på en tallrik.
Tortellini med smör och salvia - Tortellini Burro e Salvia
|
|