Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
20 st tigerräkor
4 dl vatten
3 dl kokosmjölk
1 msk chili paste i olja
3 st red onions chalott
2 stånd citrongräs
2 skivor galanga
20 st små svampar
6 st limeblad
2-3 st chili
5 st koriander
2 msk fisksås
3 msk lime juice
1 st tomat
______
Skölj räkorna och skala dem.
Häll vatten och kokosmjölk i en gryta.
Banka litet på citrongräset och skär det i bitar.
Lägg citrongräset i grytan tillsammans med galanga, red onions chalott och limeblad.
Koka 3 minuter.
Lägg i räkor och svamp och koka tills räkorna blir orangerosa.
Tillsätt chili paste i olja, chili, fisksås, lime juice och tomat skuren i bitar.
Strö över koriander.
Lägg på ett lock och ta bort från spisen.
Servera med jasminris.