|
|
Spaghetti in Fricassea di Pollo
Spaghetti med kycklingfrikassé
4 portioner
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
400 g Barilla Spaghetti
25 g smör
400 g kycklinglårfilé
½ gul lök, finhackad
1 kvist färsk rosmarin, plockad
1dl torrt vittvin
6 äggulor
½ citron, saften
½ dl vatten
1 msk kycklingfond
Gör så här:
Smält smöret på medelvärme. Skär kycklingen i 2x2 cm stora bitar och bryn tills den får fin yta. Tillsätt lök och rosmarin. Stek tills löken blivit genomskinlig. Häll på vin och kycklingfond. Sänk till medelvärme och låt det sjuda. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Mixa äggulor, citronsaft och vatten med stavmixer. Häll på äggmixen på kycklingen och rör hela tiden så att ägget inte stelnar. Ta bort från värmen när allt blandats. Blanda ned pastan.
Tips! Tillsätt lite vatten från pastakoket om såsen blir för tjock!
Spaghetti in Fricassea di Pollo Spaghetti in Fricassea di Pollo
|
|