|
|
Bucatini Amatriciana -Bucatini med pancetta och körsbärstoma
4 portioner
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
400 g Barilla Bucatini
½ gul lök, finhackad
½ dl olivolja
1 vitlöksklyfta, skivad
300 g pancetta, tunt skivad alt skivat stekfläsk
1 krm peperoncini, torkad och smulad
1,5 msk tomatpuré
400 g körsbärstomater på burk
1 krm salt
75 g pecorino
1 dl vatten från pastakoket
Gör så här:
Värm oljan i stekpannan. Stek pancettan tills den får fin yta. Lyft ur pancettan och låt rinna av på hushållspapper. Lämna fettet i pannan. Lägg i lök, vitlök och peperoncini. Stek på medelhög värme tills löken blivit genomskinlig. Lägg i tomatpuré. Stek 1 minut, tillsätt körsbärstomater och krossa sönder tomaterna i pannan. Tillsätt salt. Låt koka ihop på låg värme i fem-tio minuter. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Lägg i pancettan i tomatsåsen men spar lite till garnering. Tillsätt riven pecorino, spar lite till garnering. Låt såsen småputtra tills pastan kokat klart. Blanda ihop pasta, 1 dl vatten från pastakoket och sås. Toppa med pecorino och pancetta.
Bucatini Amatriciana -Bucatini med pancetta och körsbärstoma Bucatini Amatriciana -Bucatini med pancetta och körsbärstoma
|
|