Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Hej!
Jag letar efter receptet till operatårta, ni vet, som en prinsesstårta men med vit(?) marsipan och chokladkaksbotten... VÄLDIGT god. :P
Är det någon som har det receptet?
/S
:cake:
Operatårta | Recept | Bröd & Bakverk | Tårtor
Operatårta ä en tårta från Operakällaren. Den bestå av sockerkaksbotten och fylls med vaniljkräm, hallonsylt och grädde för att sedan täckas med ett marsipanlock.
Men här kommer ett recept som du kanske kan använda dig av.
BOTTEN:
3 ägg
3 dl socker
1 dl varmt vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
FYLLNING:
5 dl kallrörd chokladpudding
3 dl vispgrädde
GARNERING:
300 g marsipan
(ev florsocker till utkavlingen)
Smöra och bröa en rund form (2 l).
Vispa ägg och socker pösigt.
Sätt till det varma vattnet.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen vid 200°C i ca 40 minuter.
Låt kakan kallna. Dela den i fyra bottnar.
Gör chokladpudding enligt anvisningar på paketet. Låt den stelna.
Vispa grädden.
Bred chokladpudding på den 1:a bottnen, grädde på den 2:a och chokladpudding på den 3:e. Lägg på den 4:e bottnen och täck tårtan med grädde.
Arbeta marsipanen smidig. Kavla ut den (gärna mellan bakplåtspapper) så att den täcker hela tårtan. Rulla upp marsipanen på kavlen och rulla sedan försiktigt ut den över tårtan.
Tryck till utefter sidorna och skär kanten jämn.
Klipp ev. pappersstjärnor och lägg i ett mönster ovanpå tårtan. Sikta kakao över och lyft försiktigt bort stjärnorna.